CephsandChefs – Polvos, lulas, chocos, pesca sustentável e chefes

Coordenador

Anne Marie Power

Investigador Responsável CESAM

Cristina B. Pita

Programa

Interreg Atlantic Area (Project number: EAPA 282/2016)

Datas

01/12/2017 - 30/04/2021

Financiamento para o CESAM

523107 €

Financiamento Total

2007062 €

Instituição Proponente

National University of Ireland Galway (NUIG), Ireland

Instituições Participantes

  • Instituto Português do Mar e da Atmosfera (IPMA), Portugal
  • Associação de Armadores de Pesca da Fuzeta (AAPF), Portugal
  • Universidad de Santiago de Compostela (USC), Spain
  • Instituto Español de Oceanografía (IEO), Spain
  • Université de Caen Normandie, France
  • Irish South and West Fish Producers Organisation CLG, Ireland
  • Galway Mayo Institute of Technology, Ireland
  • Sustainable Fisheries Partnership Foundation (SFP), USA
  • QUADRALIA, Spain
  • Cooperativa de Armadores de Pesca del Puerto de Vigo S. C. G., Spain
  • Marine Stewardship Council (MSC), UK
  • Atlantic Gate Ltd., UK

URL / WWW

https://www.cephsandchefs.com/

[conteúdo apenas disponível em inglês]

The project aims to develop new markets and products based on cephalopods (squid, octopus, cuttlefish), increasing the profitability of the value chain, and helping to make fishers more competitive in the Atlantic Area. It will enhance capacity to deal with economic challenges arising from the Landing Obligation, globalization of markets, etc., while assuring sustainable fishing.

membros do CESAM no projeto

Cristina Brice Pita

Investigadora Auxiliar

Fernando Manuel Raposo Morgado

Professor Associado com Agregação

Henrique Queiroga

Professor Associado com Agregação

Ana Isabel Lillebø

Investigadora Principal com Agregação

Maria de Fátima Lopes Alves

Professora Associada com Agregação

Ricardo Jorge Guerra Calado

Investigador Principal com Agregação